Decressin je sodeloval na predstavitvi poročila o svetovnih gospodarskih obetih (WEO) pred začetkom spomladanskih srečanj IMF in Svetovne banke v Washingtonu. Slovenijo je omenil v odgovor na novinarsko vprašanje.

Po Decressinovih besedah je IMF pred pol leta Sloveniji napovedal krčenje gospodarske rasti za pol odstotka, sedaj pa za letos napoveduje nazadovanje za dva odstotka. Vendar pa je Decressin opozoril, da je treba na težave Slovenije gledati umirjeno, ker ima relativno nizek proračunski primanjkljaj in relativno nizek javni dolg.

"Javni dolg je okrog 55 odstotkov BDP oziroma manj, medtem ko je v številnih drugih državah območja evra pri 80 do 90 odstotkih. Težave, s katerimi se Slovenija sooča v bančnem sistemu, se lahko rešijo s podporo države za dokapitalizacijo in prestrukturiranje," je dejal.

"Država lahko gre potem naprej, vendar pa je pomembno, da se to stori hitro in ustrezno, da družbe za upravljanje s premoženjem odpravijo probleme, kot se je to zgodilo v drugih državah," je opozoril Decressin in menil, da se je glede na relativno nizko breme javnega dolga z izzivi možno spopasti brez večjih težav.