Kot je povedal predsednik nadzornega sveta Marino Furlan po zaključku seje, so bila med razlogi za Križmanov odstop od kandidature visoka moralna načela. Križman je sicer med leti 1996 in 1999 vodil družbo Hit, med 1999 in 2006 pa je bil član uprave Hita. V letošnjem letu je po imenovanju vlade postal član nadzornega sveta v Hitu.

Nadzornikom sta v nadaljevanju seje svojo vizijo vodenja, predloge ukrepov za optimiziranje stroškov in povečanje realizacije, videnje organiziranosti družbe in kadrovske politike ter svoj predlog kandidatov za člane uprave predstavila sedanji predsednik uprave Dimitrij Piciga in Barbara Gunčar s svojo ekipo.

Ob zaključku petkove seje so nadzorniki sprejeli sklep, da bodo o izboru novega predsednika uprave odločali na naslednji seji. Tedaj bodo prisluhnili predstavitvi celotne ekipe Dimitrija Picige ter k pogovoru povabili še dva kandidata izmed desetih prijavljenih na razpis.

Nadzorni svet družbe je na tokratni seji potrdil letni poročili družbe Hit in skupine Hit za leto 2012 ter dnevni red skupščine delničarjev, ki bo 18. avgusta.