V družbi Kastner & Öhler so pojasnili, da je primerjalno majhen slovenski trg v zadnjih letih beležil negativne trende, gospodarske razmere pa niso ravno obetavne. "Zato je umik iz Slovenije logična posledica," so povedali v podjetju.

V Avstriji se medtem Gigasport kljub težkim razvija stabilno. K temu je prispevalo tudi sodelovanje s Sportom 2000, ki se je v odnosu do dobaviteljev razvilo v močno partnerstvo.

Marca pa bo Gigasport zagnal novo spletno trgovino, katere poseben poudarek bo v tesni povezavi med klasičnim in spletnim poslovanjem.

Družba Kastner & Öhler ima v Sloveniji poleg omenjenih treh poslovalnic še eno trgovino, in sicer K & Ö v Ljubljani.

Kastner & Öhler je bilo prvo tuje podjetje s športnimi trgovinami, ki je začelo poslovati v slovenskem prostoru. Prve trgovine v Sloveniji je družba, ki ima sedež v Gradcu, odprla leta 1992.

Trgovini v Mariboru, kjer sta tudi sedež podjetja v Sloveniji in centralno skladišče, in v ljubljanskem BTC sta v velikosti 2500 kvadratnih metrov, celjskega trgovina pa meri 1600 kvadratnih metrov. Koncept trgovin je bil v mestih z več kot 40.000 prebivalcev ponuditi najširšo izbiro opreme in oblačil za prosti čas različnih blagovnih znamk po ugodni ceni.