V Alstomu omenjajo, da so v pogovorih za "posel v sektorju". Prvi mož Alstoma Patrick Kron naj bi o tem danes spregovoril v nastopu pred svetom delavcev, a pri tem ni želel potrditi, da so dobili ponudbo GE. V podjetju pravijo, da ves čas spremljajo možnosti strateških povezav na različnih področjih.

Mediji omenjajo, da naj bi eno največjih ameriških in svetovnih podjetij načrtovalo bodisi prevzem celotnega Alstoma, za katerega naj bi ponudili prek 13 milijard dolarjev (približno 9,5 milijarde evrov), bodisi prevzem njegove energetske veje, ki pa zaleže za okoli 70 odstotkov letnih prihodkov francoske družbe.

Alstom je znan tudi kot proizvajalec vlakov, med drugim svetovno znanih francoskih hitrih vlakov TGV.

V prid temu, da se nekaj vendarle pripravlja - mediji so omenjali celo, da je napoved poslovne povezave le še vprašanje dni - govori tudi to, da je Alstom objavo poslovnih izidov za prvo četrtletje preložil na 7. maj, saj naj bi dodali še napovedi glede prihodnjih načrtov.

Poslu naj bi bil naklonjen največji delničar francoske družbe, mešani koncern Bouygues, zaradi medijskih govoric pa se je v četrtek cena Alstomovih delnic občutno zvišala. Danes so trgovanje z delnicami na pariški borzi celo do preklica zaustavili.

V primeru prevzema bi nastal pravi industrijski hrust. GE namreč zaposluje po svetu okoli 305.000 ljudi, ustvari pa neverjetnih 146 milijard dolarjev prihodkov (dobrih 105 milijard evrov). Alstom po drugi strani zaposluje 93.000 ljudi, od tega 18.000 v Franciji. Letni prihodki družbe znašajo okoli 20 milijard evrov.

A v Parizu nad načrti niso navdušeni. Minister za gospodarstvo Arnaud Montebourg, znan zagovornik nacionalnega interesa in privrženec protekcionističnih ukrepov, je zatrdil, da je Alstom "simbol francoske industrijske moči in inovativnosti", zato izraža francoska vlada v tem primeru "zaskrbljenost in patriotsko budnost".

Montebourg je za časnik Le Monde dejal, da jih v Parizu skrbi predvsem morebitna izguba delovnih mest in da vlada pripravlja "druge scenarije in rešitve".

Alstom je sicer med drugim tudi dobavitelj tehnološke opreme za šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6).