Imenovali so tudi člane štirih komisij nadzornega sveta: komisije za revizijo, komisije za tveganja, komisije za prejemke in imenovanja ter komisije za strategijo in razvoj. Na seji so se seznanili z načinom dela nadzornega sveta in njegovih organov ter se pogovorili o skupnem delu v prihodnje.

Nadzorni svet se je seznanil s trenutnimi rezultati poslovanja banke v prvih petih mesecih, odprtimi problemi, ki spremljajo preobrazbo banke tako organizacijsko kot tudi poslovno, ter načrti za poslovanje do konca letošnjega leta. Ob tem je dal soglasje k nekaterim poslom banke, za katere je to potrebno.

Nadzorniki so pri tem še posebej poudarili naslednje - od uprave in vseh zaposlenih v celotni skupini NLB nadzorni svet pričakuje, da bodo različne aktivnosti, v katere banka vstopa s svojimi poslovnimi partnerji, temeljile na profesionalnih in visokih etičnih standardih, da bi na ta način povrnili banki potrebno zaupanje pri obstoječih komitentih kot tudi pri pridobivanju novih.

Ob skrbi za racionalnejše in uspešnejše poslovanje mora banka hkrati aktivno pristopiti k sklepanju novih poslov in sodelovanju s partnerstvom, kajti le na ta način lahko pričakujemo rast ugleda banke in zaupanja tako doma kot tudi v tujini, so prepričani nadzorniki.

Nadzorni svet se je seznanil tudi z nameravanim prenosom terjatev na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), soočil se je z nekaterimi odprtimi vprašanji s tega področja in na tej osnovi predlagal vodstvu banke konkretne rešitve, ki naj bi jih uveljavljali na eni strani z DUTB, na drugi strani pa z ministrstvom za finance in nenazadnje tudi z Evropsko komisijo, ki ima na tem področju pomembno vlogo.