Banka zato zaključuje poslovanje z osebnimi računi fizičnih oseb, poslovanje z varčevalnimi računi ter kartično in gotovinsko poslovanje, o čemer so bile vse stranke pravočasno obveščene. Factor banka je strankam zagotovila tudi vso potrebno pomoč pri prenosu poslovanja na druge izbrane banke, so sporočili iz banke.

Kot pojasnjujejo, bodo z ukinjanjem podpore poslovanja fizičnim osebam in zmanjšanjem števila zaposlenih na področju poslovanja s prebivalstvom zagotovili bistvene prihranke pri stroških nadaljnjega prestrukturiranja.

Factor banka je tako kot mariborska Probanka od 6. septembra lani v postopku nadzorovane likvidacije. Proces prestrukturiranja, ki predvideva postopno prenehanje poslovanja obeh bank, bo po načrtu končan do konca leta 2016.

Država za nadzorovan potek likvidacije Factor banke, ki izkazuje primanjkljaj premoženja v višini 258 milijonov evrov, jamči z državnim poroštvom v vrednosti 540 milijonov evrov, konec decembra pa jo je tudi dokapitalizirala za 269 milijonov evrov in postala njena 100-odstotna lastnica.

Banka tako skladno s sprejetim načrtom prestrukturiranja nadaljuje z unovčevanjem premoženja in zaključevanjem začetih poslov ter krčenjem obsega in stroškov poslovanja.