V stečaju je končalo že drugo podjetje v lasti nepovezanega poslanca Ivana Vogrina. Gre za Interles, osrednje podjetje v njegovem družinskem poslu z okni v Lenartu v Slovenskih goricah, ki je ustvarjalo tudi daleč največ prihodkov. Do začetka stečajnega postopka je prišlo na zahtevo države in to skoraj dve leti po nastopu prvih likvidnostnih težav.

Koliko dolgov je pustil za seboj Interles, bo predvidoma znano v začetku avgusta, ko bodo upniki končali prijavo terjatev in jih bo stečajna upraviteljica Nasta Korbun tudi preizkusila. Že zdaj je jasno, da bodo na seznamu tudi upniki, ki so že plačali okna, vendar jih nato zaradi propada Interlesa niso prejeli. Po zadnjih podatkih iz začetka leta 2012 je imelo podjetje za 2,7 milijona evrov obveznosti do bank in še za blizu 1,3 milijona evrov poslovnih obveznosti. Po trenutnih podatkih Dursa dolguje Interles državi od 100.000 do 300.000 evrov. Večina premoženja podjetja je bila po drugi strani ujetega v nepremičninah in opremi, o dejanski vrednosti katerih bodo odločile šele cenitve. Tedaj so bila sredstva knjižena na okoli 2,4 milijona evrov. V bilancah je bilo tudi za slab milijon evrov zalog in terjatev, a je vprašanje, koliko tega je še ostalo v podjetju.

Od Vogrinovih podjetij je do zdaj v stečaju končalo le še podjetje Belcont, medtem ko se mnogo manjši Vogrin Inženiring, Interles-Belcont in Interles IG za zdaj še držijo pri življenju. Tudi ti imajo že več kot leto dni blokirane vse transakcijske račune, nekateri pa jih sploh nimajo več.

Če se je Vogrin trenutno posvetil zgolj delu v državnem zboru in pisanju knjig o svojem poslovnem brodolomu, saj mu banke upnice zaradi poroštev rubijo večino poslanske plače, je eden od solastnikov Belconta in Interles-Belconta Stanko Majcen skupaj s še dvema partnerjema že pred časom odprl podjetje Naitors s sedežem v Ormožu. Tudi Naitors se ukvarja s prodajo in montažo stavbnega pohištva, med drugim oken, v zadnjih štirih mesecih leta 2011 pa je imelo 214.000 evrov prihodkov.