Kot je povedala Orkičeva, je bila v rednem delovnem razmerju z družbo M2 Center Management, kjer je skrbela za pridobivanje novih najemnikov, odnose z javnostmi in delno tudi marketing. M2 Center Management je sicer upravljalec vseh objektov Supernove v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem.

Ker je bil zaradi tako širokega področja delovnih nalog obseg del močno povečan, da je to zahtevalo delo tudi po rednem delovnem času, se je Orkičeva s solastnikom Supernove in nekdanjim direktorjem Frankom P. Albertom dogovorila, da bo za to dobila stimulacijo v obliki odstotka od vsake sklenjene pogodbe, pri pridobivanju najemnikov pa bo sodelovalo tudi podjetje Kofetek v lasti njenega očeta Antona Orkiča, preko katerega bodo izstavljali račune za dogovorjene projekte.

Orkič je bil pred upokojitvijo voznik nekdanjega prvega moža Mercatorja Jankovića

Orkič je bil pred upokojitvijo voznik nekdanjega prvega moža Mercatorja Jankovića, pred tem pa tudi drugih Mercatorjevih vodilnih mož, npr. Mirana Goslarja, Mitje Marinška in Živka Pregla, je dejala. S tem se je odzvala na poročanje nekaterih medijev, da naj bi šlo pri njenem delovanju in delovanju družbe Kofetek za sum fiktivnih poslov.

Orkičevi so iskali najemnike, pogodbe pa so kot lastniki objektov podpisovale družbe, ki so upravljale s posameznimi nakupovalnimi centri v Sloveniji in tujini. Zato najemniki ne morejo imeti naših računov, naše pogodbeno razmerje je bilo sklenjeno s Supernovo, pravi Orkičeva.

Koliko naj bi bil ta odstotek, ne more povedati, ker nima privoljenja druge strani. Po poročanju medijev pa naj bi šlo za enkratni znesek v višini tretjine mesečne najemnine.

Zato Orkičevi zanikajo kakršnokoli namigovanje, da naj bi jim Janković oz. kdorkoli od političnih veljakov omogočil posle z Grepom oz. s katerim koli drugim podjetjem, ki sodeluje s Supernovo v Sloveniji ali tujini. Najemnike so po besedah Orkičeve pridobivali tudi v Novi Gorici in na Hrvaškem, "pa se nihče ne obregne v to, ampak samo ob Stožice".

Gre verjetno še za en politični obračun z Jankovićem

Zato ocenjuje, "da gre verjetno še za en politični obračun z Jankovićem, vendar žal preko hrbtov nje in njenega očeta". Zanimivo je po njenih navedbah to, da družino samo zato, ker je oče vozil Jankovića, mediji takoj povezujejo z njegovimi posli.

Časnik Večer in POP TV sta poročala, da je Kofetek za Supernovo v trgovskem centru Stožice, ki še ni zgrajen, našel 24 najemnikov in zaračunal med 12.000 in 25.000 evrov provizije. Ker to središče še ni zaživelo, pa naj bi šlo za sum fiktivnih poslov.

Orkičeva pravi, da so oni na podlagi zahteve Supernove iskali najemnike za Stožice, in jih tudi našli, vendar niso investitorji projekta, zato niso krivi, da projekt še ni zaživel.