Kot je za STA povedala Mojca Lukančič, ena od bank v konzorciju še vedno ni odobrila posojila, za katero so zaprosili, denar za današnjo plačo so zbirali po vsej skupini Aha in do zadnjega trenutka niso vedeli, ali jo bodo uspeli zbrati. Ker jim je zmanjkalo 130.000 evrov, si je ta sredstva izposodila sama na svoje ime.

Lukančičeva je prepričana, da so s tem razlogi za stavko odpadli, še vedno pa ne razume bank, ki jim niso pripravljene pomagati pri likvidnostnih težavah. Sicer pa že za prihodnji mesec pričakuje večje prilive, saj prihaja mesec, ko bodo dobili več plačil za storitve oziroma izdelke.

Predsednica sindikata v Aha Muri Jolanka Horvat je potrdila, da je denar bankam nakazan, ali je to dovolj za preklic stavke, pa ni mogla povedati, ker bo o tem v ponedeljek odločal izvršni odbor sindikata.

Tudi o normativih za odpuščanje se bo po besedah Horvatove sindikat še ni uskladil z vodstvom, kot je znano, se sindikat ne strinja s predlogom vodstva, da bi najprej odpuščali tiste zaposlene, ki so v podjetju najmanj časa.