Kot je DBS še zapisala v obvestilu, objavljenem v časniku Delo in na spletni strani Ljubljanske borze, namerava kljub umiku prevzemne namere nadaljevati aktivnosti za odkup vseh preostalih delnic Semenarne Ljubljana, hkrati pa namerava sodelovati tudi pri dokapitalizaciji družbe, sprejeti na nedavni skupščini.

Delničarji Semenarne Ljubljana so na skupščini 22. januarja izglasovali dokapitalizacijo družbe v višini najmanj 4,8 milijona evrov stvarnega vložka, ki ga lahko vplača delničar družbe, ki je sočasno upnik družbe z denarnimi terjatvami.

Takšen je bil nasprotni predlog DBS, medtem ko je uprava družbe predlagala povečanje osnovnega kapitala za najmanj 4,8 in največ 5,3 milijona evrov. Pri tem bi stvarni vložki predstavljali največ 2,91 milijona evrov, denarni pa največ 2,39 milijona evrov.

DBS ima po podatkih spletne aplikacije za spremljanje izdatkov javnih institucij Supervizor v Semenarni Ljubljana 75,27-odstotni delež. Med lastniki sta tudi italijanski družbi Trasfin in Dinomarchi ter družba KD Kapital.

Lastništvo Semenarne se je spremenilo po pravnomočnosti sklepa upniškega odbora iz oktobra 2012, da se osnovni kapital s 4,3 milijona evrov zaradi pokrivanja izgube zmanjša na nič, nato pa se z vplačilom novih delnic zviša na 910.020 evrov. Pri tem so sodelovali DBS, ki je postala največja lastnica, Abanka ter italijanske družbe.