Delničarji so se na skupščini seznanili z lanskim revidiranim poročilom o poslovanju, vključno s prejemki članov uprave in nadzora. Prav tako so se seznanili, da je svet delavcev kot predstavnike delavcev v nadzorni svet družbe s petletnim mandatom izvolil Ibrahima Neskića in Roberta Šalamona, je po skupščini za STA povedal Šenija.

Družba KPMG, ki v imenu Metropolitane vodi postopek prodaje delnic Steklarne Rogaška, bo v začetku septembra objavila javno dražbo za prodajo 19.338.697 oz. 89,531 odstotka vseh izdanih delnic rogaške steklarne. Neuradno naj bi steklarno poskušali prodati za 6,7 milijona evrov.

Metropolitana je konec leta 2011 objavila poziv za javno zbiranje pisnih ponudb za 89,531 odstotka družbe Steklarna Rogaška. Vrednost delnice rogaške steklarne naj bi v primeru prodaje večinskega deleža znašala med 0,36 in 0,41 evra oz. če bo prišlo do prodaje manjšinskega paketa delnic, med 0,27 in 0,31 evra.

Interes za nakup rogaške steklarne, ki je lani ustvarila 34 milijonov evrov prihodkov in več kot pol milijona evrov čistega dobička, naj bi izkazalo več potencialnih ponudnikov. Neuradno se za nakup zanima tudi irska družba Waterford, ki je sicer v ameriški lasti. Irci naj bi ponujali osem milijonov evrov kupnine.

Za nakup rogaške steklarne se je lani zanimala tudi družba SR Kapital iz Griž pri Žalcu, ki je v lasti Marka Krušnika. V Steklarni Rogaška, ki jo Metropolitana prodaja kot zastavna upnica propadlega cerkvenega holdinga Zvon Ena, prodaji omenjeni družbi niso naklonjeni zaradi nizkega kapitala, s katerim razpolaga.