Za sklep, po katerem bi upravo banke pooblastili, da v roku petih let s soglasjem nadzornega sveta z izdajo novih delnic za denarne vložke poveča osnovni kapital banke za največ pet milijonov evrov, je glasovalo 68,86 odstotkov delničarjev, za dokapitalizacijo pa bi bila potrebna tričetrtinska večina, kažejo sklepi skupščine, ki jih je danes na spletni strani Ljubljanske borze objavila DBS.

Na skupščini so delničarji potrdili spremembe glede imenovanja predsednika in članov uprave. Predsednika uprave bo imenoval nadzorni svet za obdobje petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, člane uprave pa prav tako nadzorni svet za pet let in z možnostjo ponovnega imenovanja, in sicer na predlog predsednika uprave.

Delničarji so poleg tega upravi in nadzornikom za delo v letu 2012 podelili razrešnico, seznanili pa so se tudi z letnim poročilom banke, poročilom nadzornega sveta o preveritvi in potrditvi letnega poročila ter letnim poročilom o notranjem revidiranju za leto 2012.

Med sprejetimi sklepi je tudi odločitev delničarjev, da bo revizijo letnega poročila za letos izvedla revizijska družba Deloitte.