Kot je še dodal Svet, preučujejo tudi možnosti, da bi delavci odslej stavkali na svojih domovih in se tako izognili vsaj potnim stroškom. Zaposlenim že nekaj mesecev niso bili plačani niti prispevki za socialno in pokojninsko zavarovanje, s stavko pa zahtevajo plačilo vseh odprtih terjatev. Gre za izplačilo plač, nadur in potnih stroškov.

Z novim direktorjem in kot pravi tudi družbenikom, Andrejem Urekom, ki naj bi od prejšnjega Iva Kreča pretekli teden prevzel vodenje podjetja, se od prejšnjega tedna niso več srečali. A jim je ta po Svetovih besedah že ob prihodu dal vedeti, da ne prihaja s finančno injekcijo, ker nima denarja. Danes so od njega zahtevali vsaj dokumente, iz katerih je razvidno, kakšna je njegova lastniška vloga v podjetju, a jim kljub drugačnim zagotovilom ni ugodil, po besedah Sveta pa se je obnašal tudi precej arogantno.

Delavci si sicer zaprtja podjetja, ki med drugim proizvaja kotle na lesno biomaso in druga goriva, ne želijo, saj je to imelo dovolj naročil in je večino svojih proizvodov izvozilo in montiralo v tujini, a zgolj z akontacijami in brez plačanih prispevkov ne morejo preživeti. Zaradi kršitev je družbo obiskala tudi inšpektorica za delo.