Danes je potekel rok za izplačilo januarske plače, tako da podjetje delavcem med drugim dolguje zadnje štiri plače. Če podjetje do srede, ko je razpisan narok na Okrožnem sodišču v Ljubljani, ne bo poravnalo plač, bodo izpolnjeni pogoji za začetek stečaja. Kot pravi Završek, bi bil presenečen, če sodišče ne bi sprožilo stečaja.

Danes je odvetnik prejel odgovor CPL na predlog delavcev za začetek stečajnega postopka, obravnava katerega bi morala biti na sodišču že minuli petek. Po Završkovih besedah tudi v tem odgovoru ni bilo dokazil, da je podjetje poravnalo plače.

Završek pripravlja odgovor na odgovor CPL, tako da bo sodišče »razpolagalo z vso potrebno dokumentacijo, da o zadevi odloči«.

Rok za vložitev odgovora je potekel minuli četrtek, vendar ga sodišče v petek, ko je bil razpisan narok, še ni prejelo. Narok so prekinili, sodnica Maja Lajevec pa je ocenila, da CPL s takšnimi potezami izigrava sodišče.

Na sodišču je še pet predlogov za stečaj CPL, ki so jih zaradi neplačanih terjatev vložili SGP Zasavje Trbovlje v stečaju, SKB banka, Banka Celje, SCAC Italpali in Probanka. CPL je na naroku 12. februarja zahteval postavitev finančnega izvedenca, ki bo presojal o insolventnosti družbe. Sodišče bo finančnega izvedenca določilo potem, ko bo CPL poravnal stroške za izdelavo mnenja.

Sodišče mora pred odločitvijo o začetku stečajnega postopka ugotovitvi dolžnikovo insolventnost in verjetnost obstoja terjatve. V primeru ugotovljene insolventnosti bo izvedlo preostalo dokazno gradivo, na podlagi katerega bo odločalo o obstoju terjatev. Če bo ugotovljena insolventnost družbe, bo sodišče o obstoju terjatev odločalo 1. marca.