Upniški odbor je na korespondenčni seji v začetku februarja odločil, da sodišču poda zahtevo, da upniki glasujejo glede Dolamičeve razrešitve in imenovanju Roka Sodina za novega stečajnega upravitelja. Ločitveni upniki, ki so približno 90-odstotni lastniki vseh terjatev Rimskih term, so namreč tekom stečajnega postopka večkrat izrazili željo, da bi se vodenje stečaja zaupalo drugemu upravitelju, saj Dolamič po navedbah upniškega odbora ni več užival zaupanja določenih ločitvenih upnikov.

Sklep upniškega odbora podprla večina upnikov

Kot je razvidno iz sklepa celjskega sodišča, ki je danes objavljen na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je sodišče upnike nato pozvalo h glasovanju, pri čemer je sklep upniškega odbora podprla večina upnikov, ki so oddali glasovnice, njihova skupna priznana terjatev v stečajnem postopku pa je zadostila zakonskim pogojem, potrebnim za izglasovanje takšnega sklepa.

Sklep sodišča še ni pravnomočen, saj je zoper sklep možna pritožba v 15 dneh. Je pa sodišče v sklepu zapisalo še, da mora Dolamič novoimenovanemu stečajnemu upravitelju v osmih dneh od prejema sklepa predati vso dokumentacijo, povezano s postopkom.

Rimske terme medtem dobile novega lastnika

Rimske terme v stečaju so medtem dobile novega lastnika. Družba Terme resort je prejšnji teden, natančneje 27. februarja, nakazala 8,5 milijona evrov kupnine za družbo in tako izpolnila vse obveznosti iz prodajne pogodbe, ki je bila sklenjena decembra lani. Rimske terme bodo tako po novem poslovale pod novim podjetjem Terme resort, ki ga bo vodila direktorica Marija Landeker. Posredni lastnik pa je Valerij Arakelov iz Armenije.

Rimske terme so sicer o začetka stečaja brez prekinitve nadaljevale poslovanje vse do predaje poslov novemu lastniku. Med stečajem je poslovalo celotno podjetje, ne le posamezen del, kot je to primer v drugih stečajnih postopkih. Ohranila so se tudi vsa delovna mesta.