Kot je Bobinac dejal v pogovoru za današnjo izdajo časnika Večer, bo, dokler se ne odpravi vmešavanja politike, bistveno manj tudi domačih investicij.

"Brez kapitala pa se slovensko gospodarstvo ne more izviti iz primeža krize. Napačna je predstava, da se bo slovensko gospodarstvo rešilo s sanacijo bank, večji problem vidim v veliki podkapitaliziranosti slovenskih podjetij, ki brez kapitala ne bodo preživela. Tu dela politika, leva in desna, gospodarstvu veliko škodo," opozarja.

Japonski inženirji že na poti v Gorenje

Gorenje bo z japonskim Panasonicom, ki bo v lastništvo velenjske družbe vstopil z dokapitalizacijo, med drugim proizvajalo pralne stroje v Srbiji. Kot pravi Bobinac, so japonski inženirji že na poti v Gorenje, tako da bodo razvojne ekipe od jeseni skupaj razvijale novo generacijo pralnih strojev, ki jih bodo predvidoma leta 2015 začeli proizvajati v Zaječarju.

Bobinac ne vidi nujno konflikta interesov, če bi v nadzornem svetu sedel predstavnik Panasonica, tudi zaradi tega, ker vsak član nadzornega sveta pred imenovanjem podpiše izjavo, da bo neodvisen in bo enakomerno zastopal interese vseh delničarjev ter delal v dobro družbe. V primeru, da bi obravnavali neko temo, ki bi bila tesno povezana s poslovnim položajem obeh družb, bi se pri odločanju lahko tudi izločil, dodaja Bobinac.

Bobinac pričakuje, da bodo dogovore o sodelovanju finančnih upnikov v dokapitalizaciji končali v novembru

V drugi dokapitalizaciji bodo imeli možnost sodelovati vsi obstoječi delničarji, tretja dokapitalizacija pa je namenjena pretvorbi terjatev v kapital. Bobinac pričakuje, da bodo dogovore o sodelovanju finančnih upnikov v dokapitalizaciji končali predvidoma v novembru.