V Merkurju so za STA pojasnili, da je 20. marec interno zadan cilj, ki ni del formalnega postopka ponovne prisilne poravnave, je pa povezan s trimesečnim rokom oddaje poročila o izpolnitvi dodatnih pogojev za uspešno finančno prestrukturiranje. Pred glasovanjem o prisilni poravnavi je namreč treba urediti ustrezna pogodbena razmerja med upniki in podjetjema, ki bosta ustanovljena ob potrditvi ponovne prisilne poravnave.

Danes je rok za oddajo soglasja za reprogram odplačila obstoječih sindiciranih kreditov, kar je bil pogoj revizorjev za izdajo pozitivnega mnenja ter odpravo mnenja s pridržkom. Kot so danes za STA zatrdili v Banki Koper, so tudi oni dali že podali soglasje.

Danes se še ne odloča o novem načrtu finančnega prestrukturiranja družbe Merkur. Glasovanje o prisilni poravnavi je namreč predvideno maja. Po objavi končnega seznama preizkušenih terjatev naj bi sodišče izdalo poziv upnikom za glasovanje o sprejetju ponovne prisilne poravnave, ki bo trajalo en mesec.

V Merkurju so prepričani, da razvoj dogodkov kaže, da lahko pričakujejo izglasovanje ponovne prisilne poravnave tako pri navadnih kot pri ločitvenih upnikih. Podrobnosti pa zaradi narave postopka, ki je v teku, v Merkurju ne morejo razkrivati.