Ker se v medijih pojavljajo različne interpretacije odločbe, Banka Slovenije pojasnjuje, da izpolnitev zahtev iz odločbe o odvzemu dovoljenja še ne pomeni izpolnitve zahtev, zaradi neizpolnitve katerih je Banka Slovenije družbi odvzela dovoljenje.

Ob tem poudarjajo, da odločba o odvzemu dovoljenja družbe Diners Club Slovenija ne omejuje pri izvrševanju njenih zatečenih pogodbenih obveznosti. "Odvzem dovoljenja namreč ne more in ne sme vplivati na pravice in obveznosti v zvezi z izvršenimi plačilnimi transakcijami v razmerju med družbo Diners Club Slovenija in uporabniki plačilnih storitev," so še poudarili.

Diners Club Slovenija v torek seznanil Banko Slovenije, da je v celoti izpolnil zahteve njene odločbe

Diners Club Slovenija je sicer v torek seznanil Banko Slovenije, da je v celoti izpolnil zahteve njene odločbe, s katero mu je prejšnji teden prepovedala opravljanje plačilnih storitev. V družbi so opozorili tudi, da je nujno čim prej vzpostaviti normalno delovanje Diners Cluba in generiranje denarnega toka z naslova uporabe kartic.

Svet Banke Slovenije je namreč prejšnji torek sprejel odločbo, s katero je družbi Diners Club Slovenija odvzel dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev tako v Sloveniji kot drugod, Diners Club Slovenija pa je moral z opravljanjem plačilnih storitev prenehati v petek. Družba je morala tako blizu 80.000 imetnikom plačilnih kartic onemogočiti njihovo nadaljnjo uporabo za izvrševanje plačilnih transakcij tako v Sloveniji kot drugod.