Skupina Zavarovalnica Triglav je v izteku lanskega leta nekoliko nadoknadila padec zavarovalnih premij, vendar leto kljub temu sklenila z le nekaj več kot 900 milijoni evrov zbranih kosmatih premij. To je štiri odstotke manj kot leto prej in več kot 120 milijonov evrov manj kot leta 2009.

V začetku minulega leta je sicer kazalo, da bo padec premij še bistveno višji, vendar je zavarovalnici v drugi polovici lanskega leta uspelo nekoliko obrniti negativni trend pri avtomobilskih zavarovanjih. Ta veljajo za ena najbolj donosnih in prispevajo pomemben del k skupnim premijam. Po prvih ocenah je Skupina Triglav lani ustvarila 69,9 milijona evrov čistega dobička, kar je nad načrti, a manj kot leta 2012. Na padec dobička so v veliki meri vplivale zlasti oslabitve naložb v delnice NLB in Abanke Vipe, visoke izgube pa so v Triglavu imeli tudi zaradi izbrisa podrejenih obveznic slovenskih bank. Zaradi teh slabitev so imeli v Triglavu po neuradnih informacijah samo v zadnjem četrtletju lani za okoli 15 milijonov evrov izgube.

Kako so poslovale hčerinske zavarovalnice na Balkanu, ni znano, saj bodo v Triglavu podrobnejše rezultate objavili šele konec prihodnjega tedna. Po neuradnih informacijah naj bi srbska in češka hčerinska zavarovalnica lani poslovali z izgubo, medtem ko naj bi preostale zavarovalnice leto sklenile z dobičkom. Nad načrti naj bi poslovala tudi Triglav zdravstvena zavarovalnica, ki je bila tudi ena redkih, ki jim je uspelo zvišati obseg zbranih premij. Nad načrti je bil tudi kombinirani količnik, ki prikazuje uspešnost poslovanja v osnovni zavarovalni dejavnosti in je lani znašal okoli 91 odstotkov.