Delničarji Aerodroma Ljubljane so potrdili izplačilo 9,16 evra bruto dividende za delnico oziroma skupaj 35 milijonov evrov. Dividende bodo v družbi izplačali v roku treh mesecev. Ob tem sta nadzorni svet in uprava dobila razrešnico za leto 2013. Za revizorja letnega poročila za leto 2014 je bil imenovan Deloitte.

Predsednik uprave Zmago Skobir je pred tem predstavil poslovanje v lanskem letu in načrte za letošnje leto. Lani so na Brniku zabeležili rast števila potnikov in tovornega prometa, vendar so prihodki ostali praktično nespremenjeni.

Ob tem je Skobir poudaril tudi na prostorsko stisko. Lani so namreč delničarji zavrnili gradnjo novega potniškega terminala.

V treh mesecih število potnikov povečali za 13 odstotkov

»Letos načrtujemo rast prihodkov in dobička,« je sporočil Skobir. V treh mesecih so število potnikov uspeli povečati za 13 odstotkov, prihodki pa so se povečali za šest odstotkov. »Povečal se je tudi pretovor,« je še povedal Skobir in dodal, da so k temu zlasti prispevali Lek, Sandoz in Pliva.

»Po sklicu skupščine so se razmere spremenile (padec vlade, eskalacija konflikta med Rusijo in Ukrajino in postopek Evropske komisije zaradi nedovoljene državne pomoči Adrii Airways). Zaradi tega so se povečala tveganja za Aerodrom Ljubljana. Predlog za izplačilo dividend na zgornji meji, ki še ne ogroža likvidnosti,« je povedal Skobir, ki odločitev komisije pričakuje že konec maja oziroma bistveno prej, kot so pričakovali.