Adria Airways je v prvih sedmih mesecih letos v skladu z načrti za sedem odstotkov zmanjšala število vseh letov (rednih in čarter), ob tem pa je ohranila število prepeljanih potnikov glede na enako obdobje lani.

V prvih sedmih mesecih so tako prepeljali 573.488 potnikov, izkoriščenost potniške kabine v rednem prometu pa se je na letni ravni izboljšala za 5,4 odstotne točke na 71,8 odstotkov. Ocenjena višina prihodkov je ostala na ravni lanskega leta.

Z oceno poslovanja v prvih sedmih mesecih letošnjega leta se je v torek seznanil nadzorni svet družbe, ki ga vodi Tone Pekolj. Nadzorniki so se seznanili tudi z aktivnostmi na področju prodaje poslovno nepotrebnega premoženja, ki poteka v skladu s programom finančnega in poslovnega prestrukturiranja družbe.

Prvi mož Adrie Airways Mark Anžur je v nedavnem pogovoru za STA ocenil, da bo slovenski letalski prevoznik letošnje leto zaključil s pozitivnim rezultatom - ne glede na izid napovedane prodaje premoženja. Če bo ta uspela, bi se prihajajočo zimo izognili celo premostitvenemu posojilu. Prihodnje poletje načrtujejo nove linije, med drugim v Prago, Varšavo in London.