Predsednik in generalni direktor Air India Nandan se je prejšnji teden v Ljubljani sestal na pogovorih z vodstvom Adrie Airways. "Air India je v stikih z večjimi letalskimi družbami, da bi okrepila dvostransko sodelovanje, in še naprej vzdržuje dialog z letalskim združenjem Star Alliance, da bi razširili njegovo mrežo," je po poročanju EX-YU Aviation News povedal Nandan.

Adria Airways in Air India naj bi podpisali t. i. code share dogovor, kar je v letalstvu pogosto. Gre za to, da si dve ali več letalskih družb deli isti let. Potnik lahko kupi letalsko karto za let z Adrio Airways, ki ga nato pod drugo številko ali kodo izvede drug letalski prevoznik, s katerim ima Adria Airways sklenjen code share sporazum.

Adria Airways, Aerodrom Ljubljana in Air India si za sodelovanje prizadevajo že nekaj časa. Junija 2011 so ob robu slovensko-indijske poslovne konference, ki je v New Delhiju potekala v okviru državniškega obiska takratnega premiera Boruta Pahorja, podpisali tudi memorandum o sodelovanju. Slovenija je letos ratificirala še sporazum med slovensko in indijsko vlado o rednem zračnem prometu.

Na Aerodromu Ljubljana so danes pojasnili, da so pogovori še vedno v teku, zato jih ne morejo komentirati.