Je zbiranje nagrad vaš cilj ali je to le posledica uspešnega dela?

Že leta 2003, ko smo postali primorsko-notranjska gazela, je bilo za nas veliko presenečenje, a hkrati tudi nekakšna potrditev, da delamo dobro. Smo mlado podjetje, saj smo na trgu šele od leta 1990. Ker delamo izdelke za visoko tehnologijo, so bili začetki negotovi, pa tudi velikih in dolgoročnih ciljev nismo imeli. Zavestno smo se odločili, da bomo »hodili« počasi in premišljeno. Na ta račun smo izgubili tudi kakšen posel, vendar dobro vemo, do kam sežejo naše razvojne možnosti. Poleg že omenjenih nagrad smo leta 2005 prejeli še nagrado za naj podjetniško idejo, kar samo kaže, da tudi družba, v kateri in za katero tudi delamo, zna ceniti naše uspešno delo. Seveda pa so vse nagrade le posledica uspešnega dela in razvoja podjetja.

So nagrade obremenitev za podjetje?

Nasprotno. Nagrada pomembno vpliva na prepoznavnost podjetja tako v ožjem kot širšem okolju, izpostavlja njegove prednosti in med zaposlenimi ustvarja pozitivno energijo, ki je pomembna za vsak proces dela. Če vsak delavec začuti, da je tudi on nekaj prispeval k tej nagradi, potem je lahko voditi tako podjetje. Vsi imajo namreč za cilj uspešno delo. Zaposleni ne hodijo samo v službo, ampak se po najboljših močeh vsak dan trudijo, da bi svoje delo opravili odlično.

Kako vam to uspeva?

V vsakem procesu dela so največji potenciali v ljudeh. Razdelitev pristojnosti, proces polnomočenja, kot ga imenujemo, smo dodelali na vseh nivojih in jasno zapisali tudi hierarhijo. Odgovornost v posameznem procesu dela je tako jasno izražena tako v vodenju, razvoju kot v proizvodnji. Seveda pa se ta odgovornost pozna tudi pri plači.

Vpliva vse to tudi na fluktuacijo?

Seveda. Tako fluktuacija kot absentizem sta v našem podjetju veliko pod slovenskim povprečjem. Delati v Atechu danes pomeni prednost. Z zaposlovanjem tudi tujih delavcev pa smo le dokazali, da smo še vedno razvojno naravnani. Trenutno nas je že 110, nekaj pa imamo najetih delavcev tudi prek agencije.

Koliko časa potrebujete za priučitev?

Za vpeljavo v delo posameznega delavca, ki nam ga zagotovi agencija, potrebujemo približno tri mesece. Bolj kot samo delo so za tuje delavce problematični jezik in naše navade, vendar smo z dosedanjim izborom kar zadovoljni. Seveda pa bi z veseljem raje zagotovili delo domačim delavcem, vendar jih preprosto ni. Tudi mi bi radi štipendirali na fakulteti za elektrotehniko, vendar žal ni interesa med študenti.

Je proizvodni program še vedno isti kot leta 2003?

Če bi bilo tako, potem bi proizvodne prostore že zaprli. Delamo in razvijamo krmilja za najsodobnejše stroje in temu ustrezno se mora prilagajati tudi naša tehnologija. Nenehno jo izpopolnjujemo, zato je v našem podjetju pomemben segment razvojni laboratorij, kjer s testnimi programi nadgrajujemo naše izdelke. Le tako smo lahko konkurenčni na trgu. Naše prednosti so vsekakor v razvojno naravnanih programih, ki so okoljsko orientirani in zmanjšujejo motnje v omrežju. Vsekakor pa je naša največja prednost v kakovosti izdelkov, kar se kaže v zadovoljstvu naših kupcev.

Kaj pomeni to za vaš jutri? 

Naše dolgoročne pogodbe in širok izbor naših izdelkov nam trenutno zagotavljajo miren spanec. To pa ne pomeni, da bomo zaspali na lovorikah, ampak se še naprej razvijamo. Naš delež v izvozu se je že močno povečal, tako da obsega že več kot 40 odstotkov proizvodnje in še narašča. Predvidevamo, da bomo že v letošnjem letu skoraj polovico proizvodnje prodali na tujih trgih. To pa pomeni, da dosegamo 25-odstotno letno rast tako po količini kot tudi v prihodkih. V letu 2008 bomo dosegli že osem milijonov evrov prihodkov.