Kot je razvidno iz sklica skupščine, se Čeču in Komelju, ki sta v nadzornem svetu že doslej zastopala Pozavarovalnico Sava, mandat izteče v obdobju pred naslednjo redno skupščino, zato bosta s 3. marcem v primeru potrditve lastnikov odpoklicana, s 4. marcem pa bosta za štiriletni mandat imenovana Čeč in Dolničar.

Dosedanja večinska lastnica, Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), bo imela tako v nadzornem svetu Zavarovalnice Maribor svoja predstavnika vsaj še toliko časa, da Sava Re skupaj s Sodom, ki ji je pomagal pri prevzemu, izplača dogovorjenih 65 milijonov evrov. To naj bi se zgodilo predvidoma konec maja.

Na čelu nadzornega sveta je še naprej prvi mož druge največje državne banke Aleš Hauc, predstavnik NKBM pa je tudi Miha Šlamberger. Kot predstavnika zaposlenih sta v nadzornem svetu zavarovalnice Aleš Perko in Robert Ciglarič.

NKBM, Pozavarovalnica Sava in Slovenska odškodninska družba (Sod) so decembra podpisale kupoprodajno pogodbo za 50,99-odstotni delež banke v Zavarovalnici Maribor. Pozavarovalnica bo z vložkom 15 milijonov evrov pridobila 11,79-odstotni delež in bo odslej 60,47-odstotna lastnica Zavarovalnice Maribor, medtem ko je Sod s 50 milijoni evrov začasno postal lastnik 39,21 odstotka Zavarovalnice Maribor.

Delničarji Pozavarovalnice Sava so na nedavni skupščini že sprejeli predlog uprave o povečanju kapitala za 55 milijonov evrov, s katerimi namerava družba financirati nakup Zavarovalnice Maribor in tako postati njen 100-odstotni lastnik.