Preventove nepremičnine na območju Koroških vrat v Mariboru in v Spodnjih Hočah je Kastivnik tokrat prodajal že v drugem poskusu. Nepremičnine na Koroških vratih so se prodajale po izklicni ceni 1,4 milijona evrov, nepremičnine v Spodnjih Hočah pa v treh sklopih, in sicer po izklicnih cenah 1,18 milijona evrov, 350.000 evrov in 481.000 evrov.

Dražbe se bodo nadaljevale v torek, ko bo Kastivnik v tretjem poskusu skušal prodati 45-odstotni delež v slovenjgraškem podjetju Prevent Moduli. Premoženje se bo na javni dražbi prodajalo po izklicni ceni 245.000 evrov.

Na prvi dražbi bo v torek skušal prodati tudi 20,45-odstotni delež v sarajevski družbi DUF Blago, in sicer po izklicni 202.000 evrov. Za pojasnila, ali je kaj zanimanja za te deleže in ali je bila vplačana kakšna varščina, Kastivnik ni dosegljiv.

Na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve je napovedanih še več drugih prodaj Preventovega premoženja, poleg tega pa v tem času poteka tudi zbiranje nezavezujočih ponudb za prodajo Aerodroma Maribor, ki se izteče 22. januarja.