Kot danes piše časnik Delo, je Hrvatin začuden, da so informacijo o pravnomočnosti obsodbe že pred dvema dnevoma imeli novinarji, medtem ko je on in njegov odvetnik Bojan Pečenko še nimata.

Ker mu uprava službenih poti ni odobrila, je stroške povrnil z uporabo službene kartice

Kot je bil Hrvatin vodja tehnike in logistike na upravi, je po njegovi izjavi samo enkrat uporabil službeno kartico in z njo plačal 31,68 evra goriva za zasebni avto. Po njegovih besedah je moral leta 2009 s svojim avtomobilom opraviti več kot 400 kilometrov službenih poti. Ker mu jih uprava ni odobrila, je stroške povrnil z uporabo službene kartice in to tudi povedal nadrejenim.

Zaradi omenjenega in drugih vzrokov so se odnosi s tedanjimi nadrejenimi skrhali. Oktobra 2009 je sledila disciplinska izredna odpoved.

Hrvatin naj ne bi izpolnjeval pogojev za direktorja

Hrvatina, sicer predsednika SDS v koprskem odboru, je ministrstvo za infrastrukturo in prostor junija letos imenovalo za v.d. direktorja uprave za pomorstvo. Avgusta se je prijavil na razpis ministrstva za direktorsko mesto, v katerem je bilo zahtevano tudi potrdilo o nekaznovanosti. Čeprav je razpisna komisija že na začetku septembra opravila pogovore s tremi kandidati, ki so prišli v ožji izbor, odločitve o novem direktorju uprave še ni.

Hrvatinovi nasprotniki po navedbah Dela trdijo, da ne izpolnjuje pogojev za direktorja uprave za pomorstvo - prvič zaradi kaznovanosti in drugič zaradi neznanja angleškega jezika.