Skoraj pol milijona evrov se je v stečajno maso nateklo s prodajo nepremičnin, za dobrih 330.000 evrov je bilo unovčenih terjatev do kupcev, še za okoli 110.000 evrov pa je nedavno razrešenemu stečajnemu upravitelju Matjažu Polenčiču uspelo prodati opreme.

Tudi v nadaljevanju postopka si upniki največji del poplačila lahko obetajo od nepremičnin, ki so ocenjene na skoraj pet milijonov evrov, za skoraj tri milijone evrov je še terjatev do kupcev, za nekaj manj pa je terjatev za dana posojila in nekatere druge terjatve. Podjetje v stečaju je v tem času ustvarilo tudi za okoli 230.000 lastnih prihodkov, precejšen del tudi na račun zemljišča v Hočah, ki ga ima v najemu Cestno podjetje Ptuj.

Sicer pa Butara kljub večkratnim pozivom še vedno ni uspela opraviti primopredaje poslov in dokumentacije z njenim predhodnikom, zaradi česar je bilo po njenih besedah ovirano delo v postopku. Kljub temu je med drugim že objavljeno vabilo za javno dražbo nekaj stanovanj v Šentilju in Mariboru, poslovnega prostora v Mariboru in zemljišča v Radvanju, skupaj s prav tako propadlim hčerinskim podjetjem Konstruktor Gratrans pa bodo zbirali ponudbe za prodajo zemljišča in premičnin betonarne v Hočah.

Mariborsko sodišče je konec novembra lani razrešilo stečajnega upravitelja Matjaža Polenčiča in namesto njega za upraviteljico imenovalo Melito Butara. Polenčič naj bi namreč po ugotovitvah sodišča huje kršil obveznosti, ko je izplačal določene stroške stečajnega postopka brez sklepa sodišča, prav tako naj ne bi neutemeljeno nadaljeval seje upniškega odbora, ki jo je prekinil zaradi izvolitve predsednika upniškega odbora.

Prejšnji stečajni upravitelj je sicer v izrednem poročilu zapisal, da bi z njegovo razrešitvijo nastale nepopravljive in škodljive posledice za stečajni postopek, a je višje sodišče v začetku januarja njegovo pritožbo zavrnilo.