Švicarji bodo prevzeli dolgove ameriškega koncerna v višini 250 milijonov dolarjev, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Vrednost prevzema je tako ocenjena na milijardo dolarjev (750 milijonov evrov).

Harry Winston velja za enega najbolj uglednih mednarodno uveljavljenih draguljarjev. Prevzem te znamke za Švicarje pomeni občutno okrepitev njihove ponudbe luksuznih izdelkov, je pojasnila predsednica Swatcha Nayla Hayek. Najbolj znane luksuzne znamke Swatcha so trenutno Breguet, Blancpain in Jaquet Droz. Prevzem morajo še odobriti varuhi konkurence.

Leta 1932 v New Yorku ustanovljeno podjetje Harry Winston po vsem svetu zaposluje 535 delavcev, proizvodnjo pa ima tudi v Ženevi. Njegove družbe v Torontu Harry Winston Diamond Corporation prevzem ne zadeva in bo še naprej poslovala neodvisno.

Iz Swatcha so pred kratkim sporočili, da so nekoliko presegli poslovne cilje za poslovno leto 2012. Čeprav je švicarski frank trden in se je gospodarstvo na pomembnem kitajskem trgu ohladilo, je koncern lani povečal prodajo za 14 odstotkov na rekordnih 8,14 milijarde frankov (6,73 milijarde evrov).