Predlog za stečaj je minuli petek vložil direktor Stavbenika Mitja Petrič. Med razlogi je navedel izgubo prihodkov zaradi stečaja Primorja, stare dolgove in neuresničen projekt izgradnje stanovanjskega naselja v Izoli.

Petrič je povedal, da so s stečajem Primorja izgubili tretjino prihodkov, bremenilo pa jih tudi veliko starih dolgov in neizterljive terjatve. Glavni vzrok za težave pa je bil, ko je strateški partner za projekt izgradnje naselja Oktobrske revolucije v Izoli, s katerim bi pokrili velik del svojih obveznosti, tik pred podpisom pogodbe odstopil od realizacije.

V Stavbeniku so pred časom lastnikoma, podjetju CPG Nova Gorica in Primorju v stečaju, predlagali dokapitalizacijo v višini treh milijonov evrov, a ta ni bila izglasovana. Petrič pri tem navaja, da sta jim lastnika ves časa stala ob strani, vendar niti sama nista mogla vplivati na neugodne okoliščine.

Petrič je dejal, da so delavcem - s stečajem tega koprskega gradbinca bo delo izgubilo okoli 100 delavcev - uspeli izplačati vse plače in prispevke ter regres.