Sredstva iz tega posojila bo banka v večini namenila malim in srednjim podjetjem z manj kot 250 zaposlenimi, bodisi za povečanje zmogljivosti bodisi za vlaganja v razvoj ali nove izdelke bodisi za dostop na nove trge.

Sredstva so v javnem sektorju namenjeni za naložbe na področju energetike, okolja in na znanju temelječega gospodarstva, do njih pa so upravičena tudi neodvisna srednje velika podjetja z najmanj 250 in ne več kot 3000 zaposlenimi, so navedli v SKB.

"Verjamemo, da je SKB banka, ki je sposobna kakovostno uporabiti ta sredstva," je pred podpisom dejal Rop. "Računamo, da bo temu posojilu SKB dodala svoj delež in da bo na koncu rezultat 150 milijonov evrov dodatnih investicij za mala in srednja podjetja," je dejal.

Lacaze je poudaril, da si SKB prizadeva za nadaljnjo krepitev partnerstva s svojimi strankami in si prizadeva pridobiti zadosten kapital za financiranje njihovih projektov. "Skupina SKB si je in si bo v zaostrenih razmerah v gospodarstvu prizadevala spodbujati kakovostne investicije," je dejal.

Po Ropovih besedah si EIB prizadeva za financiranje zlasti mikro, malih in srednjih podjetij, saj ta "v veliki meri odpirajo nova delovna mesta in vzpodbujajo rast". Ta podjetja predstavljajo hrbtenico gospodarstva, saj so nosilci zaposlenosti, zlasti novih zaposlitvenih možnosti in ustvarjajo znaten delež BDP v Sloveniji.

SKB in EIB sta prvo pogodbo v višini 75 milijonov evrov sklenili leta 2009 in iz tega zneska je bilo financiranih 220 investicijskih projektov v vseh slovenskih regijah. Tokrat gre za drugi del posojila v enaki višini, kot je bil prvi, to posojilo EIB pa je prvo v okviru skupnega akcijskega načrta mednarodnih finančnih institucij za rast v Osrednji in Jugovzhodni Evropi.