Glavni nadzornik pivovarne Vladimir Malenkovič je včeraj povedal, da je bil dogovor o podaljšanju (reprogramu) sklenjen po skoraj dvomesečnih pogajanjih. Glavni dolžnici v skupini sta Pivovarna Laško s približno 53 milijoni evrov in Pivovarna Union z 11,3 milijona evrov. Za koliko časa je banka Hypo podaljšala posojila in pod kakšnimi pogoji, predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Malenkovič včeraj ni vedel povedati.

Nadzorniki pivovarne, ki načrtuje bankam v tem letu vrniti skupaj 40 milijonov evrov obresti in glavnice, so včeraj zopet govorili o prodaji premoženja skupine. Na dnevnemu redu sta bili dve naložbi, ki ju Laško neuspešno prodaja že več let, Mercator in mariborski Večer. »Po informacijah, ki so nam bile dane, se za nakup Večera zanima več interesentov,« je pred sejo pojasnil Malenkovič.

Prodaja Večera je bila sicer že večkrat neuspešna in tudi tokrat je Malenkovič povedal, da Večera ne bodo prodali za vsako ceno. Nadzorniki so včeraj razpravljali še o postopku skupne prodaje Mercatorja. Potem ko je iz konzorcija za prodajo izstopila Abanka, je zdaj naprodaj skupaj dobrih 53 odstotkov družbe, še piše časopis Delo.