Kot je Petrol danes sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze, bodo imele obveznice petletno ročnost, datum dospetja pa je 7. december 2017. Nesprejemljiva letna obrestna mera znaša šest odstotkov, obveznice pa se izdajajo v nominalni vrednosti 1000 evrov. Predvidena celotna izdaja obveznic tako obsega 30.000 apoenov po 1000 evrov.

Predvidena skupna nominalna vrednost celotne izdaje obveznic je tako 30 milijonov evrov, pri čemer pa si Petrol pridržuje pravico izdati obveznice v nižji skupni nominalni vrednosti od predvidene, kakor tudi pravico izdati obveznice v višji skupni nominalni vrednosti od predvidene.

Obveznice niso posebej zavarovane oziroma zanje ni posebnih jamstev. Za obveznosti iz obveznic jamči izdajatelj z vsem svojim premoženjem.

Prva prodaja obveznic bo potekala v skladu z zakonskimi določili, ki dovoljujejo, da se prospekt za izdajo ne objavi. Gre za primere, ko je ponudba naslovljena izključno na dobro poučene vlagatelje, oziroma je naslovljena na manj kot 150 fizičnih ali pravnih oseb, ki nimajo položaja dobro poučenega vlagatelja. Najmanjša možna vrednost nakupa posameznega kupca v prvi prodaji je 50.000 evrov.

Po zaključku prve prodaje in vpisu imetnikov obveznic v centralni register pri Klirinško-depotni družbi (KDD) bo izdajatelj pri Agenciji za trg vrednostnih papirjev vložil zahtevo za potrditev prospekta za organizirano trgovanje z obveznicami. Po pridobitvi odločbe o potrditvi prospekta bodo obveznice tako uvrščene na organiziran trg Ljubljanske borze.

V imenu in po pooblastilu Petrola opravlja Nova Ljubljanska banka vse storitve in aktivnosti organizacije in izvedbe prve prodaje obveznic, izdaje obveznic v nematerializirani obliki z vpisom v centralni register KDD in uvrstitve obveznic na organiziran trg.