Hrastnik je na čelu Uniorja nasledil Gorazda Korošca, ki so ga nadzorniki avgusta sporazumno predčasno odpoklicali s te funkcije. Po Koroščevem odpoklicu je pooblastila uprave v celoti prevzel njen takratni član Hrastnik.

Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška iz Šmarja pri Jelšah naj bi letos izsiljevala novinar Vladimir Vodušek in velenjski poslovnež Stanislav Gaberc. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Od Korošca naj bi tako Vodušek zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov. Kot tretjo možnost naj bi jima ponudil, da z njegovim podjetjem skleneta pogodbo o oglaševanju, vredno 360.000 evrov. Tako Vodušek kot Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.

Nadzorni svet je za člana uprave na sredini seji imenoval Branka Bračka, ki mu bo mandat potekel sredi novembra leta 2017, so danes sporočili iz Uniorja. Nadzorniki so javni razpis za kandidate za člana uprave objavili sredi septembra in napovedali, da bodo izbrani za člane uprave imenovani za mandatno dobo petih let.

Nadzorniki so na seji soglašali s projektom finančnega prestrukturiranja in reorganizacije družbe, ki ga je pripravila uprava v sodelovanju z družbo Pricewaterhousecoopers, so še navedli v družbi.

Glede poslovanja v prvih desetih mesecih letos so bili v zreški družbi skopi. V polletju je Unior sicer ustvaril 300.000 evrov čistega dobička, kar je za 3,1 milijona evrov manj kot v enakem obdobju lani. Če bi družba za leto 2011 izločila vpliv učinka prodaje deleža v družbi Štore Steel v višini 6,4 milijona evrov, bi bil čisti dobiček v polletju višji za 3,3 milijona evrov.