Nadzorni svet je 29. oktobra lani Bobincu podelil nov mandat za vodenje Gorenjeve uprave v obdobju od 2013 do 2018 in s tem mandat za sestavo uprave.

Nadzorniki so danes na predlog Bobinca in kadrovske komisije nadzornega sveta potrdil ostale člane uprave. To bodo v novem petletnem obdobju poleg Bobinca sestavljali še Peter Groznik kot član uprave za finance in ekonomiko, Marko Mrzel kot član uprave za prodajo in marketing, Branko Apat kot član uprave za operacije s področja gospodinjskih aparatov ter operacije in prodajo ogrevalne tehnike in delavski direktor Drago Bahun.

Uroš Marolt, ki je v sedanjem mandatu uprave odgovoren za korporacijske storitve in program kuhinj, pa po izteku mandata ostaja v skupini Gorenje. Prevzel bo namreč vodenje enega izmed prodajnih podjetij v tujini.

"Uprava Gorenja s širšo ekipo v novem mandatu nadaljuje s strateškimi aktivnostmi, s katerimi izboljšuje položaj Gorenja v zelo konkurenčni panogi. Pri tem uživa podporo nadzornega sveta, ki bo tako kot doslej skrbno spremljal potek vseh aktivnosti in se zavzemal za razvoj Gorenja v dobrobit vseh njegovih deležnikov," je ob imenovanju uprave dejal prvi Gorenjev nadzornik Uroš Slavinec.

Skupina Gorenje je v prvih devetih mesecih lani ustvarila 6,4 milijona evrov izgube, kar je bila prva izguba po letu 2009. Devetmesečni prihodki od prodaje so znašali 929,5 milijona evrov, kar je bilo 2,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.

Vodstvo vseeno ocenjuje, da je družbi ob koncu leta uspelo prilesti v zelene številke in da je podjetje leto končalo z dobičkom v višini 100.000 evrov. Ta rezultat naj bi bil odvisen od prodaje v decembru, dezinvestiranja in razpleta nekaterih tveganj. Za 2013 pa Gorenje načrtuje dobiček v višini 4,2 milijona evrov.