Pomoči IMF Hrvaška trenutno ne potrebuje, je na današnji novinarski konferenci v Koprivnici dejal Milanović. Na vprašanje, ali glede na to, da na njegove ministre letijo čedalje pogostejši očitki o neaktivnosti, razmišlja o preoblikovanju vlade, je prav tako odgovoril nikalno. Zatrdil je, da ministri nikakor niso inertni.

Milanović verjame, da bo leto 2013 prineslo napredek, ministrom, za katere verjame, da trdo delajo, pa želi dati le dodaten "veter v hrbet", je dejal in poudaril, da ministre, ki si prizadevajo za red, kritizirajo predvsem tisti, ki so sami zrasli v neredu.

"Vse je odvisno od nas, ne od bonitetnih hiš, ne od sindikatov, ne od Beograda ali Pešte, ampak od nas. Vlada je najbolj odgovorna. Hrvaška narodna banka lahko naredi nekaj, a je njen manevrski prostor zelo majhen," se je odzval Milanović na možnost iskanja pomoči pri IMF.

IMF "lahko pride, le če ga pokličemo". "V tem trenutku mislimo, da to ni potrebno in da zmoremo sami. Morda pa to ni slabo kot opozorilo nekaterim na Hrvaškem o tem, kakšno je stanje. Težko je, izrazito težko," je opozoril hrvaški premier in poudaril, da je potrebno rešiti problem brezposelnosti in ponovno oživiti gospodarsko rast.