Naslednji obroki sledijo ob koncu let 2013, 2014 in 2015, so danes sporočili iz Merkurja.

V družbi sicer navajajo, da optimistično zaključujejo leto. "Čeprav je bilo težko, si ga bomo zapomnili po izboljšanih odnosih s poslovnimi partnerji in dogovorih, ki predstavljajo trdnejše temelje za nadaljnje poslovanje," so zapisali.

Obenem spominjajo, da se danes izteče rok za vpis novih delnic v skladu s predlogom dokapitalizacije, ki je bil sprejet na skupščini 10. decembra.

Lastniki Merkurja so tedaj potrdili spremenjen predlog dokapitalizacije, po kateri naj bi 12 upnikov v delnice Merkurja pretvorilo najmanj 38,5 milijona evrov terjatev, NLB pa odpisala 25 milijonov evrov terjatev. Znesek bi po mnenju uprave Merkurja omogočal nadaljevanje sanacije tudi v letu 2013. Najvišji možni znesek za vpis novega kapitala je sicer 74,4 milijona evrov.

V okviru dokapitalizacije bo izdanih največ 1.403.375 novih navadnih delnic, kapital družbe pa se bo povečal z okrog 3,07 milijona evrov na največ 4,47 milijona evrov.

Merkur bo letošnje leto sicer zaključil z deset odstotkov boljšo prodajo kot lani in z 1,5 do dva milijona evrov dobička iz poslovanja, kar pomeni, da bo rezultat od lanskega boljši za deset milijonov evrov. Posebej dober je tudi začetek decembra, ki je za Merkur prodajno zelo pomemben mesece, saj je v prvem tednu prodal za 15 odstotkov več v enakem obdobju lani.

V okviru sanacije Merkur išče kupce za hčerinski družbi Mersteel in Big Bang. Napoveduje pa se tudi iskanje novega lastnika za sam Merkur, ki je sedaj v večinski lasti bank.