Z omenjenimi 868.393 delnicami družbe Iskra Avtoelektrika, ki predstavljajo 53,99 odstotka osnovnega kapitala družbe, kot zastavni upniki razpolagajo podpisnice sporazuma: Nova Ljubljanska banka, Modra zavarovalnica, Slovenska odškodninska družba (Sod), Nova Kreditna banka Maribor, NFD in Triglav skladi.

Transparenten mednarodni prodajni proces večinskega paketa delnic bo v korist tudi malim delničarjem, zaposlenim ter družbi sami, so ob tem sporočili iz Soda.

Z delnicami Iskre Avtoelektrike, ki bo z januarjem začela nastopati pod novim imenom Letrika, se trguje na Ljubljanski borzi, kjer se je njihov tečaj danes oblikoval pri 12,06 evra.

Za prihodnje leto vodstvo načrtuje, da bodo prihodki matične družbe znašali 188,4 milijona evrov, celotne skupine pa 246,5 milijona evrov. Kljub krizi naj bi matična družba ustvarila dobiček v višini 3,7 milijona evrov, celotna skupina pa 5,7 milijona evrov.

Poslovni načrt za leto 2013 predvideva manjše zmanjšanje števila zaposlenih tako v matičnem podjetju kot celotni skupini, vključuje pa tudi tudi začetek širitve na nove trge in v nove segmente, potem ko se je letos ob nadaljevanju recesije v evropskih državah zmanjšala tudi prodaja na Kitajskem.