Kot je na novinarski konferenci v Washingtonu ocenila Lagardova, se je grožnja svetovnega finančnega zloma zmanjšala, vendar pa vztrajala, da morajo predvsem razvite države nadaljevati z ukrepi za zmanjšanje dolga in finančnimi reformami.

"Zlom smo preprečili, ampak moramo preprečiti ponovitev. Sedaj ni čas za sprostitev," je poudarila.

ZDA in evropske države so sprejele pomembne ukrepe za utrditev finančnih sistemov, vendar pa Lagardova meni, da jim je ostalo še precej dela. Direktorica IMF med drugim opaža znamenja usihanja odločnosti za regulacije finančnih sektorjev, čeprav so bili ti, na čelu z ameriškim, najbolj odgovorni za zadnjo krizo.

Lagardova je med državami, ki potrebujejo dodatno finančno konsolidacijo omenila Portugalsko.

Odgovarjala je tudi na vprašanja o Argentini. Lagardova je namreč septembra lani opozorila, da lahko Argentina dobi "rdeči karton", če ne bo upoštevala zahtev, da zagotovi točne podatke o gospodarski rasti in inflaciji.

Gospodarski analitiki sumijo, da Argentina enostavno "laže". Za leto 2011 je prijavila 9,5-odstotno inflacijo, v resnici pa naj bi bila stopnja inflacije bližje 23 odstotkom. Argentina se je na kritike ostro odzvala in obtožbe zanika, kar ni pomagalo k izboljšanju odnosov z IMF.

Lagardova je napovedala, da se bo 1. februarja sestal odbor direktorjev IMF in odločal o tem, ali bo kaznoval Argentino. IMF ima v Argentini trenutno ekipo strokovnjakov, ki pripravljajo revizijo finančnega sektorja države. To pomeni, da sodelovanje poteka, vendar pa je Lagardova opozorila, da je ta misija ločeno vprašanje od točnosti gospodarskih podatkov.