Ob tem je Noonan dodal, da se kot član evroskupine sicer zaveda, da obstajajo težave pri dokapitalizaciji slovenskih bank, a da ne ve, kolikšna je razsežnost teh težav, in ne želi nič napovedovati.

Tudi zaradi tega, ker vprašanje pomoči še visi v zraku, se Slovenija zavzema za čimprejšnjo vzpostavitev enotnega bančnega nadzora, ki je pogoj za neposredno dokapitalizacijo bank iz stalnega reševalnega mehanizma ESM, s čimer želi območje evra prerezati popkovino med dolžniško in bančno krizo, ki velja za glavno oviro pri premagovanju krize.

Po dogovoru o zakonodaji za enotni bančni nadzor se je precej ugibalo o tem, kdaj bo mogoča neposredna dokapitalizacija bank. Irski minister je danes na to vprašanje odgovoril, da je ciljni datum začetek leta 2014, torej ko naj bi začel delovati enotni nadzor, nič prej.

Irska je sicer ena od štirih članic območja evra v programu pomoči, medtem ko se Ciper o programu še pogaja. Odločena je, da do konca leta izstopi iz programa, se izvije iz objema trojke in se začne povsem samostojno financirati na finančnih trgih.