Prihodki od prodaje so se zvišali za 8,6 odstotka na rekordnih 84.400 milijard vonov (okoli 59,3 milijarde evrov). Tudi dobiček iz poslovanja je bil rekorden - okrepil se je za 5,1 odstotka na 8400 milijarde vonov (okoli 5,9 milijarde evrov), podatke o poslovanju povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Hyundai Motor je v celotnem letu 2012 prodal 4,4 milijona vozil, kar je sedem odstotkov več kot leto prej. V družbi ocenjujejo, da bodo letos uspeli prodati 4,6 milijona vozil.

Prodaja se je okrepila tako na največjem kot drugem največjem avtomobilskem trgu - na Kitajskem za 12 odstotkov in v ZDA za 8,9 odstotka. Ravno tako se je prodaja okrepila v z recesijo zaznamovani Evropi, in sicer za 10,2 odstotka.

"Domače povpraševanje, ki je stagniralo celotno lansko leto, okrepljeni von in oslabljeni jen so negativno vplivali na četrtletni rezultat," so v sporočilu za javnost poudarili v Hyundaiu.

Čisti dobiček v zadnjem četrtletju lani se je namreč znižal za 5,5 odstotka, medtem ko je dobiček iz poslovanja zabeležil 11,7-odstotni padec.

Hyundai Motor, pod okrilje katerega sodi tudi znamka Kia, je sicer peti največji proizvajalec avtomobilov na svetu.