Pozavarovalnica Sava bo v okviru dokapitalizacije izdala do 7.857.143 novih delnic, pri nakupu katerih bodo imeli obstoječi delničarji predkupno pravico. Končno ceno delnic bodo določili na podlagi povpraševanja s strani institucionalnih vlagateljev, gibala pa se bo med sedmimi in devetimi evri.

Predsednik uprave Pozavarovalnice Sava Zvonko Ivanušič pričakuje, da bo pri dokapitalizaciji sodelovalo več kot 40 odstotkov obstoječih delničarjev. "Začuda pa imamo kar veliko interesa s strani tujine," je dejal v izjavi novinarjem po skupščini.

Zanimanje za vstop v Pozavarovalnico Sava je namreč že izkazalo približno deset investicijskih skladov iz tujine, ki so pripravljeni pri dokapitalizaciji sodelovati s finančnimi vložki v višini med pet in deset milijonov evrov, zdaj pa se je pojavila tudi Evropska banka za obnovo in razvoj. "S projektom smo očitno prepričali tudi tuje investitorje," je dejal Ivanušič.

Pozavarovalnica Sava bila doslej že lastnica 49 odstotkov Zavarovalnice Maribor, z nakupom preostalih 51 odstotkov pa bo postala njena stoodstotna lastnica.

Omenjeni delež prodaja Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), in sicer za 65 milijonov evrov. Od tega je Pozavarovalnica Sava decembra lani za 11,79 odstotka delnic že odštela 15 milijonov evrov, preostalih 39,21 odstotka delnic pa bo z zbranimi sredstvi od dokapitalizacije plačala Slovenski odškodninski družbi, ki je v lastništvo Zavarovalnice Maribor vstopila le začasno.