Cena, ki jo bo Gorenjski tisk v skladu s sklepom o iztisnitvi, ki je bil izglasovan s stoodstotno večino prisotnih delničarjev na skupščini, plačal manjšinskim delničarjem, je sicer enaka ceni, kot jo je kranjska družba ponujala v prevzemni ponudbi, ki se je iztekla 10. oktobra. Denarno odpravnino bodo izplačali najkasneje v roku 20 dni po vpisu sklepa v sodni register, so za STA pojasnili v Cetis-Grafu.

Obenem so na skupščini delničarjev Cetis-Grafa prejšnji teden iz delniške družbe preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo. Razlogi za spremembe ustroja družbe izhajajo izključno iz želje po zmanjšanju administrativnih stroškov poslovanja družbe, zagotavljajo.

Skladno s preoblikovanjem v d.o.o. se z dnem vpisa preoblikovanja v sodni register 330.000 navadnih imenskih prosto prenosljivih kosovnih delnic družbe v skupnem znesku 1.377.065 evra, ki so v lasti Gorenjskega tiska, preoblikuje v oziroma zamenja za osnovni vložek v enakem skupnem znesku, ki predstavlja tudi osnovni kapital tako preoblikovane družbe.