Število začetkov postopkov prisilnega prenehanja se je v decembru na mesečni ravni zmanjšalo za osem odstotkov, v letni primerjavi pa povečalo za 45 odstotkov. Število ostalih začetih in končanih postopkov prenehanja družbe se je v mesečni primerjavi povečalo za 16 odstotkov, število izbrisanih družb se je v mesečni primerjavi zmanjšalo za sedem odstotkov, na letni ravni pa je ostalo enako.

V Bonitetni hiši i upajo, da zmanjšano število postopkov ob koncu leta ne pomeni "neurja pred nevihto", ampak je le posledica večjega števila nedelovnih dni.

Število blokiranih transakcijskih računov se je decembra na mesečni ravni zmanjšalo za 24 odstotkov, število deblokiranih pa za štiri odstotke. Število zaprtih transakcijskih računov se je na mesečni kot na letni ravni povečalo za približno šest odstotkov. Število blokiranih in deblokiranih transakcijskih računov se je decembra glede na leto prej približno podvojilo.

Trgovanje z vrednostnimi papirji se je decembra zmanjšalo. Število transakcij z vrednostnimi papirji se je namreč decembra glede na november zmanjšalo za odstotek, v letni primerjavi pa za 34 odstotkov, še navaja Bonitetna hiša i.