Kakšno odločitev bodo sprejeli v ATVP, za zdaj ni mogoče napovedati, zaradi zlorabe notranjih informacij pa je zagrožena kazen do treh let zapora. Pojasnila o nakupih Telekomovih delnic sta Vizjak in Runjak ATVP že poslala, pred dnevi pa je svoje odgovore regulatorju kapitalskega trga poslala tudi vlada. »Odgovor sem poslal v roku in je bil celovit glede na vsa postavljena vprašanja,« je bil kratek Vizjak, ki pa na vprašanje, kaj je odgovoril ATVP, ni želel odgovoriti.

Kot smo razkrili v Dnevniku, je Vizjak prvi paket delnic Telekoma, vreden 17.250 evrov, kupil le dan zatem, ko je vlada sprejela odločitev o izplačilu višjih dividend, drugi paket delnic, vreden 26.500 evrov, pa le nekaj dni preden je minister za finance Janez Šušteršič napovedal privatizacijo Telekoma. Runjak je na drugi strani za 20.600 evrov delnic kupil le deset pred skupščino Telekoma, na kateri so državni lastniki glasovali za višje dividende od prvotno predvidenih, pri čemer so soglasje za to dobili prav od vlade.

Nakupe Telekomovih delnic je vzela pod drobnogled tudi komisija za preprečevanje korupcije pod vodstvom Gorazda Klemenčiča, kjer pa podrobnosti ne želijo komentirati, saj postopek še poteka. Vizjak nam sicer tudi včeraj ni želel poslati kopije prijave nakupa delnic Telekoma in prijave o premoženjskem stanju, ki ju je moral kot minister posredovati komisiji za preprečevanje korupcije. »Vse prijave premoženja in sprememb premoženja sem prijavil protikorupcijski komisiji. Dokumente hranim skupaj s povratnicami in so na voljo pristojnim nadzornim inštitucijam,« je bil kratek Vizjak, ki je za nakup delnic Telekoma po lastnih besedah porabil vse prihranke. Odločitev se mu je za zdaj obrestovala, saj se je vrednost njegovega paket 650 delnic zvišala že za skoraj 20.000 evrov, na 63.000 evrov.