Po naših informacijah naj bi bile te delnice v lasti velenjskega poslovneža Tomaža Ročnika. Če to drži, Ročnik v resnici obvladuje okoli 50 odstotkov delnic term: polovico teh prek svojih podjetij Fraktal-Consulting (te delnice so pred časom zasegle banke, a so še vedno knjižene na Ročnika) in PPE – Ptujske pekarne in slaščičarne, polovico pa prek »parkirišča« na ACH, na katerega jih je prenesel po tistem, ko jih je kupil od Zdravilišča Rogaška. Na tak način se je Ročnik izognil objavi prevzemne ponudbe. Ker so imele Terme Topolšica že takrat več kot štiri milijone evrov osnovnega kapitala, bi moral Ročnik objaviti prevzemno ponudbo.

Včerajšnja skupščina je bila pomembna zaradi vprašanja, kdo bo poslej nadzoroval poslovanje Term Topolšica. Po predlogu dnevnega reda sta bila za člana nadzornega sveta ponovno predlagana Ročnik in Alojzij Ješelnik, predstavnik Združenja multiple skleroze Slovenije, ki je z dobrimi 25 odstotki največji posamični delničar term. Četudi bi dejansko Ročnik poleg svojega paketa delnic obvladoval še delnice ACH, bodo te po zakonu sicer lahko uresničevale glasovalno pravico le na podlagi potrdila o zastavi, ki bi ga morale izstaviti banke upnice. ACH je namreč delnice Term Topolšica zastavil za posojila.

Kdaj bodo v termah izpeljali skupščino, za zdaj ni znano. Po načrtu naj bi to storili do konca avgusta. Po naših informacijah pa so banke upnice nezadovoljne z vodenjem družbe, zato ne bo nobeno presenečenje, če bodo v prihodnosti zahtevale zamenjavo dolgoletne direktorice Lidije Fijavž - Špeh. Bankirje naj bi najbolj motila preveč intenziven naložbeni cikel in prenizka realizacija prihodkov, ki jih ustvarja družba.