Manj kot dva meseca po tem, ko je nadzorni svet Andreju Slaparju podelil nov petletni mandat na mestu predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, bo uprava zavarovalnice očitno dobila dva nova člana.

Nadzorni svet Triglava pod vodstvom Mateja Runjaka bo namreč že na jutrišnji seji odločal o imenovanju dosedanjih izvršnih direktorjev Uroša Ivanca in Tadeja Čorolija za nova člana uprave. Slapar je kot mandatar edini, ki lahko nadzornikom predlaga imenovanje novih članov uprave, oba njegova izbranca pa sta po neuradnih informacijah že dobila podporo kadrovske komisije. Zapletov na seji nadzornega sveta naši viri ne pričakujejo, saj naj bi oba kandidata poleg Runjaka podpirali tudi predstavniki zaposlenih v nadzornem svetu.

Ivanc, ki je trenutno izvršni direktor za finance, bo v upravi prevzel vodenje financ in računovodstva, medtem ko bo član uprave Benjamin Jošar po novem zadolžen zlasti za poslovanje Triglavovih hčerinskih zavarovalnic na Balkanu. Ivanc že več let velja za enega od najvplivnejših kadrov v Skupini Triglav, pomembno vlogo v zavarovalnici pa je imel še v času, ko je to vodil Andrej Kocič. Trenutno je Ivanc tudi nadzornik Triglavove makedonske in črnogorske hčerinske zavarovalnice ter pokojninske družbe Skupna. Na drugi strani naj bi bil Čoroli, ki bo v upravi zamenjal Stanislava Vrtunskega, zadolžen za prodajo. S to se v Zavarovalnici Triglav vsaj v zadnjih letih ne morejo pretirano hvaliti, saj se jim premije znižujejo že od leta 2009 in so lani znašale le še dobrih 900 milijonov evrov. Čoroli je trenutno tudi predsednik nadzornega sveta Triglav Zdravstvene zavarovalnice, nadzornik črnogorskega Lovćena, beograjskega Triglav Osiguranja in Skupne.

Nadzorniki se bodo na seji predvidoma seznanili tudi z letošnjim poslovanjem. Podrobnosti za zdaj še niso znane, po neuradnih informacijah pa naj bi v zavarovalnici po več letih stagnacije naposled uspeli zaustaviti padec pobranih premij. Kako bodo na dobiček Skupine Triglav vplivale katastrofalne poplave v Srbiji ter Bosni in Hercegovini, še ni mogoče natančno napovedati, saj se ocenjevanje škode šele začenja. Po neuradnih informacijah naj bi bil vpliv na dobiček minimalen, saj so imeli v Triglavu za večji del tveganj sklenjena pozavarovanja. Bistveno večji bo po ocenah poznavalcev vpliv na pobrane premije. Zaradi visokih stroškov, ki jih bo terjala sanacija posledic poplav, se bo namreč opazneje znižal razpoložljivi dohodek prebivalstva. To bodo zagotovo občutile tudi zavarovalnice, saj bodo številni prebivalci prisiljeni razdreti svoje zavarovalne police oziroma prekiniti vplačilo že tako skromnih premij.