"Zasežene so bile listine, predmeti in nosilci elektronskih podatkov, ki so v povezavi s kaznivimi dejanji," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. "Dejanja naj bi bil utemeljeno osumljen generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije Slavko Rus, ki so mu preiskovalci tudi začasno odvzeli prostost," so zapisali na AMZS.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil podpredsednik AMZS Jože Režonja, jim organi pregona niso podrobno pojasnili, za kakšno kaznivo dejanje naj bi točno šlo, je pa dejal, da naj bi šlo za koruptivna dejanja. Predsednik AMZS Anton Breznik je ob seznanitvi z okoliščinami preiskave generalnemu sekretarju odvzel vsa pooblastila. Po Režonjevih besedah bodo tudi preučili Rusovo pogodbo o zaposlitvi, nato pa bodo v "skladu s statutom sprejeli ustrezne rešitve".

V AMZS so sicer še poudarili, da se v vodstvu odločno zavzemajo za odkrivanje nepravilnosti in kaznivih dejanj. "V fazi predkazenskega postopka, ki še poteka, vodstvo AMZS odprto, transparentno in aktivno sodeluje s kriminalisti," so zapisali. Poudarili so, da je vodstvo nemudoma izvedlo vse potrebne ukrepe za nemoteno delovanje celotne družbe AMZS in izpolnjevanje vseh obveznosti, ki jih imajo.