O odpuščanjih uradno ni znanega nič, saj jih v upravi koprske družbe ne komentirajo, so jih pa napovedali in sodijo v paket finančnega prestrukturiranja družbe, ki je od junija lani v prisilni poravnavi. Vodstvo Cimosa naj bi se poleg tega s sindikati v decembru dogovorilo, da te teme ne bodo komentirali, navaja radio.

Neuradno naj bi med desetimi odpuščenimi delavci bilo tudi nekaj takih, ki so dobili odpoved iz krivdnih razlogov. Sindikati so s tem seznanjeni, a naj bi se z upravo o tem pogovarjali v torek. Po njihovem namreč vse odpovedi niso v skladu z dogovori.

Kot spominja Radio Koper, je vodstvo Cimosa že ob predložitvi načrta za finančno prestrukturiranje napovedalo, da namerava odpuščati. Načrt bo sicer podlaga za poslovno reorganizacijo družbe. V Kopru računajo, da bodo reorganizacijo zaključili do konca leta.

Stečajni upravitelj je pred dnevi sicer objavil popravljen seznam navadnih finančnih terjatev in upnicam Cimosa priznal za 148 milijonov evrov terjatev. Prisilna poravnava naj bi bila končana v aprilu, ko naj bi banke upnice in država tudi postale lastnice Cimosa, še navaja radio.