"Menda imajo naročila za dva ali tri tedne, kako bo naprej, je odvisno tudi od kupcev, ki čakajo moj odgovor, kako gledam na razmere. Jaz gledam pozitivno, normalno, da v okviru možnosti zakona, kaj bo po odpovednem roku oziroma po teh treh tednih, pa še ne morem napovedati," je dejal Radovanović, ki se mora v skladu z zakonom o ukrepih odločiti v mesecu dni, podlage za to pa morajo biti, kot pravi, realne.

Stečajni upravitelj je ključne ljudi družbe seznanil s sklepom o stečajnem postopku in jim naložil naloge, ki jih morajo opraviti. Med njimi je priprava odpovedi pogodb o delovnem razmerju za delavce, ki jih bodo izročali po obratih. V to so vključili tudi strokovne službe zavoda za zaposlovanje, ki bodo pomagali urejati stvari delavcem po izteku odpovednega roka, sestal pa se je tudi s predsednico sindikata in predsednikom sveta delavcev, ki so ju zanimali predvsem nadaljevanje oziroma ohranitev proizvodnje in njihove pravice.

Kot je še povedal stečajni upravitelj, bo v odpovednem roku na podlagi analize določeno število delavcev zadržal za dokončanje najnujnejših poslov. Če v tem času delo ne bo končano, pa bo z določenim številom delavcev sklenil pogodbe o zaposlitvi za določen čas, je še povedal Radovanović.