Kot je razvidno iz današnje objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, bo Aha Mura po ocenah upravitelja do konca leta ustvarila 3,68 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 35.000 evrov čistega dobička.

Aha Mura mora v skladu s sklenjenimi pogodbami nadaljevati s proizvodnjo in izdelavo kolekcij za potrjena naročila aktualne sezone jesen-zima, pa tudi s pripravo aktivnosti za začetek nove sezone pomlad-poletje 2015. Za nadaljevanje poslovanja so v družbi zato potrebne dodatne zaposlitve.

Radovanović je sicer opravil pogovore z 28 ključnimi partnerji Ahe Mure, ki po njegovih navedbah želijo nadaljevati sodelovanje tudi v novi sezoni. Z dokončanjem potrjenih in obvezujočih pogodb bo družba sledila svojim pogodbenim obveznostim in tako preprečila morebitno poslovno škodo ter izpad prihodkov kupcev, nastalo v primeru nedobavljenih količin.

Nadaljnje poslovanje za boljše pogojen ob prodaji

Strategija nadaljevanja poslovanja sicer temelji na prenovljenem poslovnem modelu. S spreminjanjem strukture prodaje bo Aha Mura zmanjšala delež t.i. lohn poslov in povečala obseg razvojnega dela ter dodatnih storitev za kupca, prodajne aktivnosti pa usmerila v povečanje prodaje z bolj donosnimi posli. Pospešila bo tudi aktivnosti za pridobivanje novih kupcev.

Eden od pomembnih ciljev, ki si jih je zadal upravitelj, pa je tudi povezava s strateškim partnerjem.

Po Radovanovićevi oceni bodo z nadaljevanjem poslovanja doseženi ugodnejši pogoji za prodajo premoženja. To bi upravitelj prodajal kot poslovno celoto, saj da bi tako dosegel višjo ceno. Tako je Okrožno sodišče v Murski Soboti upravitelju naložilo, da predlog za prodajo premoženja pripravi v enem mesecu.

Muro, ki je pred prvim stečajem leta 2009 zaposlovala več kot 2500 ljudi, je leta 2011 kupila skupina Aha, ki jo obvladujeta Mojca Lukančič in Nigel Peter Buxton, in jo preimenovala v Aha Mura. Ta je v stečaju pristala maja.